OMLADINSKI KAMP

Međunarodni omladinski radni kamp - Franco Bettoli


Lokacija: Potočari (Srebrenica), Bosna i Hercegovina Period: Od 10. jula do 26. jula. 2015. godine Aktivnosti: Lista aktivnosti koje će se implementirati za vrijeme kampa se formira u saradnji sa opštinom Srebrenica i u skladu sa projektima MFS-Emmausa.

Neke od aktivnosti planiran za ovu godinu su:

  •     Radne aktivnosti izgradnje i rekonstrukcije;
  •     Distribucija humanitarne pomoći i namještaja;
  •     Uređenje školskog dvorišta;
  •     Izleti u glavni grad Sarajevo, Doboj Istok i Tuzlu, potom izlet na jezero Perućac;
  •     Sportske aktivnosti i turniri;
  •     Srebrenica Wave Festival – kulturno zabavni program i koncert.

Ove godine Međunarodni forum solidarnosti - EMMAUS organizuje sada već tradicionalni 10-i kamp za mlade. Ovogodišnji kamp je po mnogo čemu drugačiji od predhodnih. Uz uobičajene aktivnosti koje učesnici realiziraju u  saradnji sa opštinom Srebrenica i u skladu sa projektima MFS-EMMAUS-a, a planiran je i festivalski dio – Srebrenica Wave Festival. Festival nudi pregršt aktivnosti koje će skupa sprovoditi učesnici kampa i lokalno stanovništvo opštine Srebrenica. Planirane su edukativne i zabavne radionice, razne sportske aktivnosti, izleti i naravno druženja sa mladima iz cijeloga svijeta. Cilj nam je približiti kamp lokalnom stanovništvu i skupa sa njima napraviti pozitivnu promjenu u Srebrenici. Na kampu u Srebrenici svake godine učešće uzima preko 100 ljudi iz cijelog svijeta.

Godina 2015-ta je od velike važnosti jer se obilježava 20 godina od genocida. Učesnici će imati priliku aktivno učestvovati u obilježavanju godišnjice genocida, komemoraciji i dženazi žrtava u Memorijalnom centru « Potočari » koja se organizuje svake godine 11. jula.

Registracija/ aplikacija

Rok za prijem aplikacija je 20. juni 2015. godine. O  ishodu aplikacije biti ćete obavješteni do 25. juna 2015. godine. putem e-maila ili broja telefona koji ste naveli u aplikaciji. Odabrani kandidati nakon toga biti će detaljnije upoznati sa aktivnostima „Međunarodnog omladinskog radnog kampa - Franco Bettoli „Srebrenica, put ka novoj Evropi“. Broj mjesta je ograničen, zato PRIJAVITE SE.

Za sve dodatne informacije, nejasnoće ili pitanja budite slobodni pisati nam na: mladi@mfs-emmaus.ba

Prijaviti se možete ovdje.